skip to Main Content

WordCamp DK – Mange ting på hjertet

Jeg var speaker på WordCamp Danmark 2015 hvor jeg fortalte om min designproces og delte ud af de forskellige redskaber som jeg bruger i mit arbejde som digital designer.

Det er de færreste der tænker over hvor meget arbejde der ligger i at designe og bygge en professionel hjemmeside. Det brugeren ser på skærmen er ca. 10% af isbjerget og det kan være svært at forstå at der forud for det endelige produkt kan være brugt måneder på raffinere og forfine dette.

En hjemmeside kan betragtes som en slags boullionterning, en essens af beslutninger og overvejelser der er truffet omkring design: farver, fotostil, skrifttyper, logo, grafiske elementer og tekniske overvejelser: framework, tema, integration af tredjepartsteknologier, kodning af specialfunktioner m.m.

Når man som bruger får følelsen af at en hjemmeside eller blog spiller er det fordi ovenstående elementer går op i en højere enhed, at de beslutninger og overvejelser man som webdesigner har gjort sig undervejs i processen har været de rigtige.

Nogle af de områder hvor webdesign adskiller sig fra grafisk design er mængden af forskellige og meget differentierede teknologier som man skal have et mere eller mindre kendskab til. På en almindelig arbejdsdag vil jeg typisk arbejde med flere af nedenstående punkter:

  • FTP så jeg kan tilgå filer på serveren
  • Redigering af CSS
  • Integration til webshop (her WooCommerce) eller medlemssite (der findes mange forskellige), herunder opsætning af disse.
  • Installering af webfonte
  • Installering af diverse plugins og optimal opsætning af disse – især plugins til sikkerhed og backup
  • Udarbejdelse af grafik i Photoshop og Illustrator
  • Opsætning af MailChimp eller andre nyhedsbrevsudbydere samt design af nyhedsbreve
  • Klargøring til søgemaskine optimering
  • … meget mere

Som du måske kan fornemme så er der mange ting at have styr samt holde sig opdateret på når man arbejder med webdesign, men det er heldigvis sjovt og jeg er dybt fascineret af de muligheder den digitale verden giver for at forbinde mennesker og skabe vækst.

Awesome

Wordpress design kursus

Jeg arbejder for tiden på et online kursus der lærer dig hvordan du bygger og designer en simpel hjemmeside i WordPress. Efter kurset vil du være i stand til at opdatere din egen hjemmeside samt producere smukke grafikker, justere tekster og farver, tilføje nye features og meget mere. Allesammen vigtige ting der får din hjemmeside eller blog til at fremstå professionel og unik.

Skriv dig op nedenfor og få en mail når kurset er online.Om Milene

Det er mig der er forfatter her på bloggen, hvor jeg deler ud af min viden om hvordan du skaber bedre og smukkere digitalt design.

Udover mit arbejde i Digital Tales driver jeg to webshops Viola Brun og mileneroseholm.dk hvor jeg sælger mine illustrationer og malerier.

Back To Top