skip to Main Content

15 ting du kan gøre hvis du ønsker at forkæle dig selv

I en travl hverdag har man sommetider brug for at stoppe op, trække vejret og finde på noget forkælelse til sig selv. Det er vigtigt at give sig selv lov til selvforkælelse, så livet ikke blot går op i arbejde og praktiske gøremål. Forkæl dig selv og du vil opleve et bedre velvær og du vil med stor sandsynlighed blive en gladere og mere balanceret udgave af dig selv. Vi vil gerne inspirere dig og har derfor i samarbejde med Trendmagasinet, samlet hele 15 ting du kan gøre for at forkæle dig selv.

Forkæl dig selv med en omgang massage

En god omgang massage ligger højt på listen over selvforkælelse og er noget de fleste nok forbinder med at gøre noget godt for sig selv. Du kan gå til en massør og få den helt store omgang fysiurgisk massage og få musklerne gennemarbejdet og skille dig af med alle affaldstoffer som har ophobet sig i kroppen. Du kan også vælge en mere blid form for massage hvor der er fokus på afslapning og velvære. Hvis du ikke føler for at gå til massør, kan du jo arrangere lidt massage med din partner eller investere i et massageapperat til hjemmet.

En god bog og en kop te

Nogen gange er alt man har brug for blot at læne sig tilbage i sofaen og fordybe sig i en god bog med en kop kaffe eller te. I en travl hverdag kan det være svært at give sig selv lov til at afsætte tid til denne form for selvforkælelse, men det er vigtigt at koble fra og fordybe sig i noget som får ens tanker på andre ting en hverdagens praktiske gøremål. Så find det bløde tøj frem, dine hyggesokker, sæt en noget varmt vand over og find din yndlingsbog frem. Sofaen kalder!

Køb den ting du altid har ønsket dig

Vi vil nødigt opfordre til at du skal gå shop-amok, men engang i mellem må man altså gerne forkæle sig selv med et købe den ting man altid har ønsket sig. Det er selvfølgelig ikke noget man skal gøre alt for tit, men i stunder hvor du virkelig har knoklet og føler du fortjener det, kan du forkæle dig selv med at købe en ting som du virkelig har ønsket dig meget. Men pas på at kortet ikke sidet for løst. Ingen grund til at købe en masse overflødige ting. De ting du erhverver dig skal skabe en reel forskel og værdi i dit liv. Også på den lange bane.

Tag et fodbad

Hvad er bedre end at sætte fødderne ned i en bajle med varmt vand med en duftende og blødgørende sæbe i. Ikke meget. Sæt dig til rette i sofaen med en god bog eller tænd for TV’et imens du giver dig selv lov til at få et dejligt fodbad. Slut evt. fodbadet af med en scrub og smør dine fødder ind i bodylotion. Bagefter kan du nyde at have bløde og velduftende fødder. Forkæl dine fødder med et dejligt fodbod og de vil takke dig for det.

Gå i biografen

At gå i biografen er den ultimative hyggestund. Her kan man koble hjernen fra og blot lade sig henrive til en god og spændende film. Duften af popcorn når man træder ind i biografen og en læskende sodavand til at slukke tørsten. At gå i biografen er den perfekte aktivitet hvis du vil forkæle dig selv eller hygge sammen med din kæreste, en ven/veninde eller familien. Så hop ind og se hvilke film der går lige nu og reserver tid til en hyggestund i biografen.

Lav en lækker smoothie

En lækker smoothie er en god måde at forkæle sig selv på. En smoothie kan både smage godt og være sund på samme tid. Smoothie er perfekt om morgenen til at starte dagen på, men også god om aftenen som et alternativ til slik, sodavand og hvad man ellers har trang til af lækkerier om aftenen. Forkæl dig selv med en Smoothie bestående af appelsinsaft, banan og sunde bær. Det er nemt og hurtigt at lave. Alt du skal bruge er en god blender, nogle gode frosne bær, et stort glas og et sugerør.

Gå en tur langs havet

Hvis der er noget vi mennesker elsker, så er det at være i nærheden af havet. Havet har en beroligende effekt på os og giver anledning til eftertænksomhed og fordybelse. At gå en tur langs havet koster ikke noget og kan muligvis være noget af det bedste du kan gøre for dig selv. Lyt til bølgernes brusen eller lyt til noget beroligende musik. Du kan også medbringe et tæppe, sætte dig i vandkanten og skue så langt du kan i horisonten.

Selvforkælelse med et wellness ophold

Hvis du trænger til selvforkælelse i stor stil så er det måske på tide at tage på et welness ophold. Der findes et væld af lækre spa hoteller i både Danmark eller hvad med en tur over øresund til en af de mange lækre badehoteller i Sverige. Med en wellness ophold kan du nyde at sove længe, spise god morgenmad, frokost og aftensmad. Bruge dagen på at bade, sidde i sauna eller få en spa behandling. Et wellness ophold med din ven/veninde eller kæresten er måske lige netop det du har brug for i en travl hverdag.

Lær noget nyt

Man skal aldrig stoppe med at tilegne sig ny viden eller nye kompetencer i livet og det behøver ikke alt være uddannelse- eller arbejdsrelateret. Måske har du drømt om at lære at spille guitar, danse salsa eller noget helt tredje. Ellers kan det være du gerne vil udvide dine nuværende egenskaber indenfor madlavning, sprog eller andet. Uanset hvad, så er det at lære noget nyt en god investering i dig selv og noget ingen kan tage fra dig. At lære noget nyt kan være med til at skabe glæde i dit liv.

Forkælelse til ansigtet

Forkæl dig selv med at købe en god ansigtscreme, en ansigtsmaske eller et andet godt produkt der kan være med til at friske ansigtet op. Du kan også vælge et booke en tid hos din favorit klinik og få lavet en lækker og luksuriøs ansingsbehandling. En ansigtsbehandling der giver smukkere hud og et bedre velvære er den ultimative selvforkælelse og noget man skal give sig selv lov til fra tid til anden.

Forkæl dig selv med Take Away

Kender du det når man ikke gider at stå i køkkenet i lang tid og lave mad? At bestille Take Away mad er en stor luksus og nok en af de bedste måder at forkæle sig selv på, når man ikke orker at handle ind og stå i køkkenet. Så hop ind på Just-eat eller find Wolt appen frem og browse gennem det utal af lækre spisesteder du kan bestille Take Away fra. Skal det være sushi, sundt, mexicansk, thai, måske burger eller hvad med pizza i sengen. Bon appetit.

Lyt til podcast

Find det bløde tøj frem, sæt dit i sofaen, på med dine høretelefoner og sæt en god podcast på. Dét må siges at være den ultimative selvforkælelse. Der findes et hav af spændende podcast som du kan lytte til. Både en masse interessante og helt gratis podcast eller du kan abonnere på tjenster som giver dig adgang til de bedste podcast. Det kan være både True Crime-podcasts, kærlighedspodcasts eller livsstilspodcasts. Find din favorit, læn dig tilbage og lyt med.

Mindfulness

Forkæl dig selv med mindfulness, find frem til din indre ro og kom i balance. Mindfullness kan du praktisere derhjemme og det kan praktiseres på mange måder. Det kan være gennem meditation eller yoga. I en travl og til tider stresset hverdag kan mindfullness være en god måde at mærke dig selv og dine egne behov. Med mindfulness træner du i at observere alle tanker, følelser og sansninger i kroppen.

Oplev noget nyt

Vi har sommetider brug for forandring og at opleve noget nyt. Man kan hurtigt befinde sig i hverdagens til tider kedelige cyklus bestående af de samme praktiske gøremål dag ud og dag ind. Forkæl dig selv med en ny oplevelse hvor du ser eller prøver noget du aldrig har gjort før. Hvad end det blot er en søndagstur til et nyt sted i Danmark, hvor du aldrig har været eller en aktivitet som du aldrig har prøvet før. Du kan også gå all-in og book en rejse til et sted du aldrig har været.

Smag på verdenen

Smag på verdenen. Den har så meget at byde på. Gå ud og spis en god middag på en af de mange gode restauranter der byder på udenlandsk mad. Prøv marokkansk, mexicansk, libanesisk, etiopisk, vietnamesisk, thai, fransk, italiensk, spansk, japansk. Der findes uendelige gode spiser. Forkæl dig selv med en middag i byen på en god restaurant eller book en rejse ud og smag på verdenen.

Back To Top