skip to Main Content

Guide til hjemmeside priser i 2020: Hvad koster en WordPress hjemmeside?

Der er masser af muligheder, når du skal have lavet en ny hjemmeside i WordPress. Se her, hvad du skal forvente at komme af med.

Det er ikke længere ingeniørarbejde, når du skal have udviklet din nye hjemmeside. Der findes masser af alternativer til at udvikle den fra bunden, og du kan faktisk lave din egen hjemmeside mere eller mindre gratis. Dog er der visse ting, du skal tage højde for, hvis du vil have succes med din hjemmeside.

Herunder får du indblik i de udgifter, der er i forbindelse med at få udarbejdet en ny hjemmeside. Og husk, at selvom du kan bygge en gratis, er det måske bedre at få professionelle til det. Så ender du ikke med en hjemmeside, der ikke fungerer efter hensigten.

Ønsker du hjælp af en professionel, kan du eksempelvis få inspiration ved at se priser på hjemmesider designet i WordPress på webdesigeren Nicolai Sørensens hjemmeside.

Hjemmesider priser varierer – gør det selv eller få professionelle til det

Det første, du skal beslutte dig for, er, om du vil lave din hjemmeside selv eller hyre nogle til det. Hvis du laver den selv, har du forskellige muligheder. Det mest udbredte CMS (Content Management System) er WordPress, som er det absolut førende på markedet.

Det er gratis, men kræver at du har et domæne og webhotel, du kan installere det på. Hos eksempelvis UnoEuro, har du mulighed for at installere WordPress direkte i kontrolpanelet.

Vælger du et webbureau eller en professionel freelance webdesigner, skal du betale for de timer, de lægger i arbejdet. Der findes masser af webbureauer og selvstændige webdesignere, der gerne vil bygge din hjemmeside for dig. Det varierer i pris – nogle tager omkring 5.000 kr. for en hjemmeside, mens andre tager mere end 100.000 kr.

Køb et domæne og webhotel til din kommende hjemmeside

Hvis du vil have et .dk-domæne, skal du betale for det. Der findes adskillige udbydere, hvor du kan registrere et domæne, samtidig med at du køber et webhotel. Prisen varierer, afhængigt af hvor store krav du har.

En ny hjemmeside har ofte ikke behov for et dyrt webhotel, og her kan du sagtens købe via udbydere som UnoEuro og One.com.

Unik hjemmeside til en fornuftig pris eller en WordPress template?

Overvej, om du ønsker et unikt design, der er tilpasset til dine behov, eller om mindre også kan gøre det. En billig løsning er at købe et WordPress-tema, som ikke er unikt, men professionelt designet alligevel.

Ofte er de bygget i en WordPress Pagebuilder, som du selv kan administrere. Det betyder, at du kan lave om i designet, som du vil, men at du får et godt udgangspunkt. Regn med at give omkring 59 dollar for et tema på Themeforest.net, der er den førende udbyder af professionelle WordPress-temaer.

Vælger du et unikt design, behøver du stadig ikke at betale særligt meget for det. Der er en stor konkurrence, og finder du den rigtige leverandør, kan du få en billig, men unik hjemmeside, der matcher dit behov.

Priserne for hjemmesidedesign varierer efter kvalitet og referencer, men du kan være heldig at finde en webdesigner, webudvikler eller et webbureau, der vil udarbejde et unikt design for mellem 5.000 – 20.000 kr.

Back To Top