skip to Main Content

Hvor meget giver man i gave?

For rigtig mange er en gave en lidt indviklet størrelse at forhold sig til. Nogen mennesker sætter et bestemt budget for, hvad de må bruge af penge, men ender altid med at overskride beløbet. Og så er der andre, som køber, hvad de lige ser hen ad vejen. Der er også nogen som slet ikke køber gaver. Det siger lidt om de forskellige tilgange vi har til gavekøb. For vi som mennesker er vidt forskellige individer. Det afhænger meget af mennesket, hvad man foretrækker af gaver og hvad ens egen tilgang til køb af gaver er.

Nogle mennesker elsker simpelthen, med et stort E, materielle ting. Hvorimod, en stor del af andre mennesker foretrækker slet ikke at bruge en masse penge på gaver, fordi gaven ikke siger dem noget. Selve gaven i sig selv, har ingen værdi for dem. De ser det ikke som en positiv ting, at eje og have en masse produkter – fordi det ikke tiltrækker.

Derfor, for at besvare spørgsmålet, som der ofte bliver spurgt igen og igen (eller der er faktisk et par mere, men nu glemmer vi lige de andre for en stund og snupper den her), så afhænger gavens pris af personen bag gaven.

Hvad var det nu lige, at jeg sidst fik i gave?

Ja, vi kender det vel alle sammen. Det kan være svært, at lige huske, hvad det nu var man fik i gave sidste gang af sin bedsteven, eller af sin kærlige veninde. Det kan også være meget pinligt at møde op til sin vens fødselsdag, hvor alle andre mennesker har købt en meget bedre og større gave en end selv. Hvis du er i tvivl om dette helt store spørgsmål, så prøv – i hvert fald giv det et forsøg – at brug al din energi på at finde ideer til, hvad det muligvis kunne være.

Yderligere så brug din tid fornuftigt, fordi tiden kan hurtigt liste sig op på dig, og så er det tid til panik, hvilket ikke altid er rart – særligt ikke når det gælder om at købe gaver. Vejen til at købe en god gave har aldrig været knips med fingrene, det tager tid og kræver en god indsats. Hvis du befinder dig i dét stadie, og mangler noget inspiration, så skal du ikke lede langt væk, fordi der er en masse gaveinspiration hos Morefews.

Hvem er det, du køber til?

Hvem er det egentlig du køber til. Er der tale om en veninde, som du har et tæt forhold til, eller en fjern ven, som du måske ikke kender alt for godt, men alligevel skal købe en gave til. Alle disse spørgsmål har en betydning. Jeres forhold kan nemlig være en afgørende faktor i, hvad din gave skal koste og hvad det skal være. Hvis vi f.eks. taler om en gave til dagplejemor, så er der et bredt spektrum af gaver. Hvis vi taler om en gave til din kusine, så kan det også være svært at forholde sig til størrelsen af gaven. Derfor køb en gave, som passer til konteksten. Sørg for at vide, hvem modtageren af gaven er.

Back To Top