skip to Main Content

Let’s go to Madrid

Ugh … februar. Den der måned som er lidt midtimellem vinter og forår – en mellemtid. På det her tidspunkt af året bliver jeg tit lidt rastløs og får lyst til at tage på eventyr.

Heldigvis lever vi en tidsalder hvor teknologien gør det muligt hurtigt og nemt at booke en flybillet og tre timer senere stå i et helt andet land med helt andre farver, dufte, lyde og smagsindryk. Denne gang gik turen til Madrid.

Skønt at tage lidt forskud på foråret – blå høj himmel og 18 grader.

Når man, som jeg er udstyret med en stærk grafisk sans, er der ikke meget der går øjet forbi. At bevæge sig rundt i en storby som Madrid er en eksplosion af visuelle udtryk der nogle gange kan være ret overvældende.

Jeg kan blive stresset over om jeg nu også kan huske det hele, for der er bare så mange smukke grafiske løsninger og derfor er det meget vigtigt for mig at have et system til at registrere og sortere alle disse indtryk til eftertiden.

Når jeg skal igang med et nyt projekt i form af for eksempel en ny visuel identitet til en kunde, en illustration til min webshop eller grafik til min egen hjemmeside starter jeg nemlig ofte med at dykke ned i mit eget reference bibliotek.

Just stick to the system

Jeg har to kameraer som jeg bruger på disse ture – mit Nikon D5300 og kameraet i min iPhone 6. I løbet af dagen fyrer jeg løs og når det er tid til en pause, frokost eller lignende løber jeg hurtigt billederne igennem og sorterer dem fra jeg med det samme kan se ikke skal bruges (der kan være utrolig mange dubletter). Når jeg er tilbage på hotellet laver jeg en hurtig sortering igen før jeg uploader til min Dropbox og sletter billederne lokalt.

I Dropboxen er billederne organiseret i mapper fordelt på år og måned hvori der igen er to mapper der typisk hedder noget med “Stemningsbilleder” og “Grafiske”. Det er jo egentlig et meget simpelt system, men det virker for mig. Hvis jeg ikke gjorde det kunne tingene lynhurtigt eskalere og jeg ville ikke kunne hitte rundt i den enorme mængde af billedmateriale jeg får akkumuleret.

Quelle surprise

På denne tur blev vi beriget med hele tre dage ekstra i vores destinations by.

Da vi bookede billetterne havde vi overset den lille men vigtige detalje at kalenderen hvor man markerer sin ønskede hjemrejsedato stod til måneden efter – altså d. 20. marts i stedet for d. 20. februar (sigh).

Stor var overraskelsen da vi stod og skulle til at gå igennem security og blev gjort opmærksom på dette.

Vi lavede en hurtig cost-benefit analyse i cafeteriet og skulle ikke bruge særlig lang tid på at regne ud at en flybillet hjem samme dag ville koste det samme som en flybillet hjem inklusiv hotelovernatninger tre dage senere. Skulle vi tage hjem til februar i Danmark eller blive i sydens forår et par dage ekstra? For os var det en no-brainer.

What to do …

Hva faen’ fik vi så tiden til at gå med alle de dage i Madrid udover at drikke Sangria og Tinto de Verano? Nedenfor finder du en liste over højdepunkterne.

El Retiro

Smuk stemningsfuld park med mange fine oaser, søer, springvand og små paladser.

Casa de Campo

Kæmpe naturområde, svarer til Københavns dyrehave bare lidt større. Vi tog kabelbanen derud og gik hjem. Meget fint.

Calle de la Cava Baja

Gade med Vermouth barer – what’s not to like? Med mindre man ikke kan lide Vermouth selvfølgelig.

Helena Rohner

Helena Rohner er en spansk smykkedesigner. Vi besøgte hendes butik der også fungerer som showroom og værksted hvor man kan se smykkerne blive skabt.

Mercado de San Miguel

Stort madmarked – masser af dejlige dufte, smagsindtryk og mennesker.

Toma

Super hyggelig kaffebar der serverer en perfekt kop kaffe.

Chueca

Skønt boheme område med mange fine lokale designbutikker. Vi spiste lækker morgenmad på den lille stemmningsfulde café Olivia Te Cuida. Jummy.

Matadero

Matadero er Madrids gamle kødby der er omdannet til et kulturcenter for kunst, film, musik og dans. Det er en særlig oplevelse at gå rundt i de gamle slagterhaller og tænke på at noget der før i tiden blev brugt til barbarisk slagtning af millioner af dyr nu huser noget så fint og æstetisk som et kulturcenter.

Faro de Moncloa

92 m højt “tårn” hvorfra man har en fantastisk udsigt over hele Madrid og bjergene der omkranser byen fra nord.Næste tur går til Barcelona i maj – det glæder jeg mig meget til.

Om Milene

Hej mit navn er Milene,
Det er mig der er forfatter her på bloggen. Jeg el­sker den di­gi­tale ver­den og de muligheder den giver for at forbinde mennesker og skabe vækst. På bloggen skriver jeg om alle de ting der inspirerer mig og jeg deler også ud af min store viden om hvordan du skaber smuk grafik til din egen hjemmeside eller blog.

Back To Top