skip to Main Content

Nyt TV? Her er tre ting, du skal vide før du køber nyt fladskærms-TV

Det kan være ret uoverskueligt at starte jagten på et nyt TV. Der findes utallige mærker og brands at vælge imellem, der findes uendeligt mange størrelser og tykkelser, der skal være god lyd, god billedkvalitet, det skal have et fornuftigt energiforbrug, det skal være et smart-TV, og så skal det selvfølgelig være til en fornuftig pris. Med andre ord er der nok at huske på, når man skal finde det perfekte TV. Og markedet for fladskærms-TV kan godt være lidt af en jungle. Derfor har vi forsøgt at gøre det lidt nemmere for dig, ved at samle de tre vigtigste ting, du skal vide, når du går på jagt efter en ny fladskærm. Læs med herunder og bliv meget klogere.

1: Find det rigtige mærke 

Der findes nærmest lige så mange mærker, der producerer TV, som der findes af sandkorn i Sahara. Og hvis man ikke har forstand på de forskellige producenter, kan det virke som en uoverskuelig opgave at skulle sætte sig ind i, hvad de forskellige mærker har af fordele. Her skal man dog huske, at teknologien hele tiden ændrer sig, og at de fleste mærker som regel følger med tiden. Det vil altså sige, at du stort set altid kan finde et TV fra de forskellige brands, som har den nyeste teknologi på markedet. Du kan for eksempel overveje et Philips Android TV med Philips Professional skærm, som har en fantastisk ydeevne og utroligt høj opløsning. 

2: Overvej, hvilken skærmstørrelse, der passer til rummet

Størrelsen på dit TV afhænger som tommelfingerregel altid af størrelsen på det rum, TV’et skal befinde sig i. Så jo større rummet er, jo større en TV-skærm kan du vælge at købe. Dog er det ikke alle, der følger denne regel, hvorfor man tit ser kæmpe store TV-skærme hængt op på væggen i alt for små rum, hvor de slet ikke passer ind. Det er derfor vigtigt at overveje, hvor stor væggen er, hvor TV’et skal hænge eller placeres på et TV-møbel. Det er desuden også værd at overveje, hvor stor en distance, der vil være mellem TV’et og siddepladserne. Jo længere, der er fra eksempelvis sofaen til TV’et, jo større en skærm kan man vælge – og omvendt.

3: Hvad skal du bruge TV’et til?

Tip nummer tre er faktisk én af de allerførste ting, du bør overveje, når du går i gang med at lede efter et fladskærms-TV. For det er ikke helt irrelevant, hvad TV’et skal bruges til – især hvis prisen er en vigtig faktor for dig. Prisen på en fladskærm kan nemlig variere meget alt efter, hvad den skal kunne. Vil du for eksempel have et smart-tv, som kan downloade apps, kan det komme til at koste dig en del mere, end hvis du vælger et almindeligt TV. Det kan også være, at du har behov for mange HDMI-indgange,  et bestemt styresystem, eller du har måske et særligt design, som skal passe ind i din indretning? Alt dette kan koste dig ekstra, og er derfor værd at tage med i overvejelserne.

Back To Top