skip to Main Content

Kan man opgradere sit nuværende styresystem til Windows 11?

Windows 11

Den 24. juni løftede Microsoft sløret for det nye operativsystem, og efterfølgeren til Windows 10, nemlig Windows 11. Det kom som en overraskelse for majoriteten af de tech-interesserede, da Microsoft tidligere havde proklameret, at Windows 10 ville være den endegyldige version af Windows. Med denne opdatering vil indehavere af enheder med Windows som operativsystem opleve en række spændende nye funktioner. 

Sådan downloader du Windows 11

Det nye operativsystem blev lanceret den. 5 oktober, og har været tilgængelig for de kompatible enheder lige siden. Der findes på nuværende tidspunkt tre muligheder for at installere Windows 11, og det er derfor op til den enkelte at vurdere hvilken løsning, der passer bedst til dig og din tekniske kunnen. Denne artikel vil dog udelukkende beskæftige sig med den første af metoderne, da denne nævnes som den bedste mulighed af Microsoft. Før du påbegynder installationen, så anbefales det at tilgå appen Tilstandskontrol for PC for at bekræfte, at den pågældende enhed opfylder minimumskravene til Windows 11. Disse krav vil blive gennemgået i nedenstående sektion. 

Den første og bedste mulighed, når du skal installere Windows 11 på din enhed, er ved at benytte tjenesten Windows 11-installationsassistent. Dette program skal i første omgang downloades, hvorefter man kører programmet og accepterer installationen af Windows 11. Det er værd at notere, at den pågældende enhed skal have 9 GB ledig diskplads for at kunne downloade Windows 11. 

Krav for at kunne installere Windows 11

Hvis man efter det nye operativsystems lancering påtænker at opgradere til Windows 11, så eksisterer der en liste med minimumskrav som din PC skal opfylde før installationen kan påbegyndes og færdiggøres. Disse krav omhandler den anvendte computers processor, hukommelse, lagerplads, grafikkort og skærm. PC’ens processor skal have 1GHz med minimum to kerne og en kompatibel 64-bit CPU. Derudover skal den have 4 GB RAM og mindst 64 GB lagringsplads. Grafikkortet skal indeholde DirectX 12-kompatibel grafik og skærmen have 9” med HD-opløsning. Det er endvidere noterbart, at opdateringen er gratis for eksisterende Windows-brugere, og at den pågældende PC i forvejen skal have installeret en aktiv og original licens af Windows 10.    

De nye funktioner  

Det mest bemærkelsesværdige ved denne opdatering af operativsystemet, er at Microsoft udtaler, at dette skulle være den mest sikre version til dato. Derudover har opdateringen optimeret det gamle Windows 10 design, hvor man med den nye opdatering vil opleve nye farver og logoer. En anden funktion er den estimerede installationstid for Windows-opdateringer. På den måde muliggøres det at se, om man skal vente med at opdatere sin PC til senere på dagen, eller dagen efter. 

I samme ombæring har man hos Microsoft optimeret og forbedret sundhedstjek-appen, hvor Windows 11 eksempelvis vil anbefale at skrue ned for lysstyrken, ændre batterisparetilstand og meget andet. Slutteligt er Microsoft Teams blevet en integreret del af docken, hvorfor du nemt vil kunne deltage i arbejdsrelaterede møder eller familieopkald.

Back To Top