skip to Main Content

Tre gode råd til indretning af kollegieværelset


Dette indhold er sponsoreret

Der er både fordele og ulemper ved at bo på et kollegie. Sammenholdet og hyggen på et kollegie er ulig andre måder at bo i et fællesskab på, og det er på mange måder tiltrækkende. Ulempen er dog at pladsen på værelset er begrænset og du vil opgive en masse individualitet til fordel for en fælles kollektiv identitet. I denne artikel vil du kunne læse om tre gode råd til hvordan du undgår at miste alt personlighed i dit hjem, samtidig med at du kan få udnyttet pladsen på dit værelse.

Væggene er for personlighed 

Da et kollegieværelse ofte er ret små og du kun har værelset at gøre personligt, gælder det om at udnytte pladsen bedst muligt. Et sted hvor man virkelig kan få sin personlighed frem og afvige lidt fra den ellers kollektive indretningsstil er på væggene. Det kan være ting fra woud eller citater fra din yndlingsfilm eller musikkunstner. Mange er begyndt at bruge LP’er og vinyler som decor, ved at ophænge albums på væggene. Det er en måde at lave en lille homage til din yndlingskunstner eller -album, hvor du samtidig benytter den som identitetsmarkør – nogle vil kalde det cheasy, men det er en gode måde at stå frem på. 

Derudover er vægge en god bærer af lys, og mærket Menu har nogle pæne og charmerende lysestager til netop væggene. 

Udnyt pladsen optimalt

PLadsen er minimal på kollegieværelset og derfor gælder det om at udnytte hver en kvadratmeter optimalt. En af måderne hvorpå man bedst muligt at kan udnytte pladsen er ved at købe møbler som har flere funktioner. Det kan være kommode og natbord eller finde et bord, som både kan fungere som spisebord og skrivebord. 

Derudover kan du med fordel inddele dit værelse i hjemmets rum. Bruge din hjørner som markør for hvad hjørnet vil repræsentere i et hjem. Så lad sengen repræsentere dit soveværelse, skrivebordet for kontoret og spisebordet for spisestuen – på den måde har du opdeling og får en føling med hjemmet. 

Benyt dig af genbrugsguldet

En måde hvorpå du kan få sjæl i hjemmet på og spare en masse penge er ved at finde genbrugsguld enten i Røde Kors butikker eller online på DBA eller Facebook Marketplace. Facebook Marketplace er blevet et virkelig brugbart sted at finde varer, som normalt ville koste en formue at købe for ny, men nu kan findes til billige penge og stadig i god stand. 

Derudover er der noget charmerende ved at hjælpe miljøet ved at indrette sit værelse på. 

Back To Top