skip to Main Content

Sådan skaber du en god og professionel hjemmeside


Dette indhold er sponsoreret 

Når du skaber en god og professionel hjemmeside, er der en masse ting, du skal have in mente. En god hjemmeside er konstitueret således, at folk har lyst og overskud til at benytte sig af hjemmesiden. Der er flere måder at layoute en hjemmeside på, dog er der stadig nogle uskrevne regler, hvis du ønsker en hjemmeside med trafik. 

Professionelt layout

En hjemmesides layout fortæller meget om graden af professionalisme. Layoutet er så vigtigt for en hjemmeside, da det kan have konsekvenser såsom, at folk ikke gider benytte sig af hjemmesiden. Hvis ikke hjemmesideopsætning er din stærke side, kan du få hjælp af Aveo, som opsætter flotte og professionelle hjemmesider for virksomheder. 

Farver 

Farverne på en hjemmeside er meget vigtige. Som tidligere nævnt, handler det altså om, at folk skal have lyst til at benytte sig af din hjemmeside og læse teksten. Hvis teksten på din hjemmeside for eksempel var grøn eller pink, ville det ikke være nemt at læse teksten og derfor vil folk hurtigt klikke sig væk fra din hjemmeside igen. Hold tekstfarven til enten hvid eller sort. Det betyder ikke, at der ingen farver må være på hjemmesiden. Dog er lyse og neutrale farver nok det bedste valg. Farver vil typisk bruges til knapper og links, så de skiller sig ud og derfor er nemme at finde. 

Typografi

Valg af typografi bestemmer også graden af letlæselighed. Her vil det være bedst at vælge en standard typografi som arial eller calibri. Udover, at disse typografier er nemme at læse, også længere tekster, ser de også bare mere professionelle ud end skrifttyper som for eksempel ligner håndskrift. 

Velorganiseret 

Det skal være nemt for potentielle kunder at navigere på din hjemmeside og finde den information, de søger efter. Opsæt derfor en simpel menu på din hjemmeside med klare stikord og hold den organiseret. En typisk opsætning af en organiseret hjemmeside er menuer i siden og øverst, mens tekst og billedet placeres i midten af siden. 

En mobilvenlig hjemmeside 

Det er især vigtigt, at din hjemmeside er mobilvenlig, da rigtig mange i dag benytter telefoner eller tablets til at surfe på nettet. Det vil sige, at hvis en person besøger din hjemmeside og den ikke er optimeret til et telefon- eller tablet layout, er det vanskeligt og besværligt at navigere på hjemmesiden.  

Kontakt

En troværdig hjemmeside har altid en klar afsender og en kontaktformular, som er nem at finde. Udover, at det er langt mere professionelt at have tydelige kontaktinformationer på sin hjemmeside, skaber det også en tryghed for den potentielle kunde, som besøger din hjemmeside. Derudover er der også større sandsynlighed for, at få et køb igennem, hvis kunden kan få svar på sine spørgsmål. 

Back To Top