skip to Main Content

Tre gode råd til et mere mindful hjem

Dette indhold er sponseret

Vi lever i en tid, hvor vi er styret af eksterne omstændigheder konstant. Når vi er hjemme, er vi aldrig rigtig alene eller for den sags skyld ‘rigtig hjemme’. De sociale medier, internettet, personligheder på tv og mange andre ting fylder vores hverdag i en voldsom grad. Det er ikke fordi, at det er noget galt med hverken sociale medier eller internettet, men disse ting skaber ofte en forkert forestilling af livet og for den sags skyld ens egen personlighed. Det kan hurtigt tage overhånd, og derfor kan et mere mindful hjem være med til at søge mere indad og lære dig selv bedre at kende. Samtidig kan sider som Health24.dk hjælpe dig med at finde en professionel at snakke med eller gruppe at dele din oplevelser med. Et mindful hjem starter med et mindful sind.  

Tv’et og computerens placering i hjemmet 

Vi fylder ofte vores verden med uro, og specielt i hjemmet kan det være problematisk ikke at kunne koble helt af. Der er måder, hvorpå man kan bruge tv’et, mobilen og computeren til at koble af på, og dem skal man også benytte sig af. Dog er det blevet bevist af mange forskere, at skærmtid – via mobil, tv eller computer – op i mod to timer før sengetid, kan være med til at skabe dårlige nattesøvn og en mere urolig tilværelse. Derfor kan du med fordel vælge, at beskæftige dig med noget andet de sidste to timer af din dag. Det kan give dig mulighed for at læse en bog, gøre rent, meditere eller lytte til en podcast. 

Et helt andet råd er ikke at lade tv’et og computeren være central i hjemmet. Et fjernsyn i soveværelset kan være forstyrrende, det samme kan computeren. Lad ikke tv’et være omdrejningspunktet for din stue og behold computeren inde på kontoret. På den måde danner du forskellige rum med forskellige stemninger, som du derved kan kanalisere, når du har brug dem. 

Start dagen ud med intention 

En af måderne, hvorpå du kan begynde at fokusere og gøre dine dage og dit hjem mere mindful på, er ved at starte dagen ud med at sætte et mål eller intention. Det behøver ikke være store mål, som kræver det store af dig. Det er bare en god måde at reflektere over dagen i går på, og hvad du ønsker for dig selv på selve dagen. Det kan være alt lige fra: “Jeg vil gerne kunne smile, når jeg forlader arbejdspladsen i dag” eller “jeg vil gøre en god gerning for en anden i dag”. Det er op til dig. 

Mindful spisning er en ting 

Det kan virke mærkeligt, men mange spiser ikke når de er sultne, men på grund af andre ting. Det kan være fordi de er triste, glade eller deprimeret. Men forsøg kun at spise, når du har behov for det. Derudover forsøg at tænke over hvor maden kommer fra: hvordan er maden kommet fra produktion til dig? Det er en øvelse, som kan hjælpe med at sætte ting i perspektiv. 

Back To Top