skip to Main Content

Videomarkedsføring: Hvad er det og hvordan fungerer det?

Dette indhold er sponsoreret

Da medier og teknologi har indtaget vores hverdag, giver det mening, at det også dominerer marketing verden. Vi spenderer en del tid på internettet og de sociale medier, hvor vi konstant bliver eksponeret for video og billede markedsføring typisk i form af ads og influencer marketing. I artiklen vil der blive gennemgået, hvad denne type markedsføring går ud på og hvorfor det fungerer så godt. 

Hvad er videomarkedsføring

Helt enkelt er professionel videomarkedsføring videoer, som har til fordel at promovere en virksomhed, organisation eller et produkt. Selvom mange tror, dette fænomen er nyt, er vi faktisk blevet eksponeret for det i årtier – nemlig reklamer i fjernsynet. Videomarkedsføring er en bred kategori, men også meget simpelt.  Alle video som har til fordel at reklamere for noget er videomarkedsføring. 

Begrebet er blevet populært efter de sociale mediers opstandelse, dog er det ikke et nyt fænomen inden for marketing, hvor denne metode som sagt er blevet brugt i årtier. 

Hvorfor fungerer videomarkedsføring?

Netop da vi konstant eksponeres for reklamer især på de sociale medier, men også i den virkelige verden, handler det om at skille sig ud for at opretholde folks opmærksomhed. I forvejen har man en fordel ved brugen af mediemarkedsføring, da vi er tilbøjelige til at huske videoer og billeder frem for tekst. Hvilket er den overordnede grund til at benytte sig af denne type markedsføring. 

Videomarkedsføring er mere eller mindre uundgåelig, hvis man vil drive en virksomheds i det nuværende samfund, netop da internettet og diverse sociale medier tager så meget af vores tid. Det handler om at ramme målgruppen, og stort set alle målgrupper kan i dag nås på internettet. Derfor er markedsføring med video på Youtube også en velbenyttet strategi, da vi ikke længere bruger så megen tid foran fjernsynet, men mere på internettet. Flere statistikker og undersøgelser har desuden konkluderet af videomarkedsføring er den mest effektive marketing metode. 

Videomarkedsføring i praksis 

Der er en masse do’s and dont’s ved markedsføring med video. Det  handler altså om om at skille sig ud samtidig med at fremme sit budskab, i de sekunder man har modtagerens opmærksomhed. 

Det handler om at få modtageren til at huske reklamen og dermed huske afsenderen. 

Tv reklamer med karakterer, jingles og mottoer som vi husker. Et eksempel på effektiv videomarkedsføring er karakterer som Luffe og Sjanne, ‘Kombardo’ og storytelling som blandt andet Somersby gør brug af i deres reklamer. Det er også set, at virksomheder producerer reklamer med karakterer eller handlinger som skal opfattes som latterlige eller irriterende, da modtageren stadig vil huske reklamen og virksomheder. Vi kan sikkert alle nævne en reklame som vi finder irriterende eller åndssvag – vi husker den. 

Dette er dog ikke ensbetydende med, at videomarkedsføring lykkes hver gang. Der er også en masse eksempler på dårlig videomarkedsføring. Derfor er det en fordel at få professionel hjælp til at producere filmen. 

Back To Top